Conferința de Risc de Țară Coface, ajunsă la cea de-a XII-a ediție, constituie un catalizator de idei și dezbateri pentru comunitățile de afaceri din România.
 
Evenimentul, devenit unul de tradiție și de referință pentru comunitatea de business din România, se adresează reprezentanților de prim rang din mediul de afaceri intern și internațional.
 
În 2015, evenimentul a reunit un număr record de participanți ~350, experți în riscul de țară, specialiști din domeniul academic, bancar, precum și investitori români și străini.
 
Conferinţa de Risc de Ţară Coface îşi propune să facă un bilanţ al anului trecut, să dezbată tendințele macroeconomice majore la nivel mondial şi european care modelează economia lumii și analizează principalele probleme ale României, alături de adoptarea unei strategii de pentru un mediu de afaceri sustenabil.
 
Conferința va fi structurată în două sesiuni, pe parcursul unei zile.
În cadrul primei dintre acestea, se vor dezbate tendințele economiei globale, dar și conceptul de sustenabilitate, care atinge cel mai riscant moment al său.
Această dezbatere va fi urmată de o masă rotundă, unde economiștii șefi ai principalelor instituții bancare se vor concentra asupra politicilor și strategiilor unui mediu economic sustenabil în România.
 
Ne dorim să încheiem într-o notă optimistă, care să pună în valoare una dintre principalele valori ale Coface, respectiv leadershipul. Astfel, Octavian Pantiș, lector motivațional va pregăti un moment care să evidențieze importanța leadershipului în viața de zi cu zi.
 
Testimoniale 2015
 
Companiile și angajații acestora trebuie să fie în permanență conectați la mediul extern. În cadrul Conferintei de Risc de Țară Coface au fost invitați lectori cu multă experiență, dispusi să împărtășească informații și să discute pe tema acestora. Conferința oferă o perspectivă foarte bună, este un instrument util pentru dezvoltarea, atât a angajaților, cât și la nivel de companie.
Anca Maria Manduc, Corporate Finance Analyst, BAT
 
Lectori excelenți, subiecte interesante și, mai ales, actuale! Recomand participarea la Conferința de Risc de Țară, organizată de Coface, pentru că am avut ocazia să aflu aspecte interesante despre economia globală și cea internă.
Mihaela Lapadat, Senior Risk Controller, Smithfield

Program

8.45: Înregistrare & Welcome Coffee

9.30: Discurs de deschidere a conferinței
Acad. Mugur ISĂRESCU, Guvernator, Banca Națională a României
Eugen ANICESCU, Country Manager, Coface România

10.00: Europa. Încotro?
Sir Howard DAVIES, Președinte, Royal Bank of Scotland, Marea Britanie & Profesor, Școala Franceză de Științe Politice din Paris
Fost Guvernator Adjunct, Banca Angliei și Fost Director, London School of Economics & Political Science 

10.45: SESIUNEA I
Care sunt principalele tendințe care modelează economia mondială? Sustenabilitatea în punctul său cel mai riscant.
 
Lectori:
Marie ALBERT, Director, Divizia de Studii Economice & Risc de Tara, Coface
Friedrich MOSTBÖCK, Vicepreședinte, EFFAS & Director, Divizia de Cercetare & Economist Șef, Erste Group Bank AG
 
Moderator:
Cristian HOSTIUC, Director Editorial, Ziarul Financiar

11.30: Pauză de cafea

11.50: SESIUNEA II - powered by AAFBR
Strategiile și politicile unui mediu economic sustenabil în România
Lectori:
Valentin LAZEA, Economist Șef, Banca Națională a României
Iancu GUDA, Services Director, Coface România & Președinte, AAFBR
Prof. Rozalia PAL, Economist Șef, Garanti Bank & Vicepreședinte, AAFBR
Prof. Ionuț DUMITRU, Economist Șef, Raiffeisen Bank, Vicepreședinte, AAFBR & Președinte, Consiliul Fiscal
Florian LIBOCOR, Economist Șef, BRD GSG & Membru, AAFBR
 
Moderator: 
Sorin PÎSLARU, Redactor Șef, Ziarul Financiar

13.00: Octavian Pantiș - Speaker motivațional & trainer, autorul best-seller-elor “Musai list” & “Practical leadership”

13.45: Tombolă - powered by IBR, Publica, Dior, Viggo, Exotique

14.00: Prânz

 

Lectori

Acad. Mugur ISĂRESCU
Guvernator, Banca Națională a României

Domnul Academician Mugur Isărescu ocupă funcţia de Preşedinte al Consiliului de administraţie şi Guvernatorul Băncii Naţionale a României din 1990, fapt pentru care a primit din partea World Records Academy distincția de cel mai longeviv guvernator al unei bănci centrale. De asemenea, a îndeplinit funcția de prim-ministru al României în perioada decembrie 1999 - decembrie 2000. Este cel care a creat și a menținut o aură misterioasă în jurul politicilor Băncii Naționale și mulți au subliniat faptul că ordinea de zi a Băncii a rămas independentă de orice Guvern. Poziția sa este comparabilă cu rolul jucat de Leszek Balcerowicz în punerea în aplicare a reformelor în Polonia. În ceea ce priveşte domeniul cercetărilor ştiinţifice, Domnul Mugur Isărescu, este autor, coautor si coordonator al unui număr de 30 de cărţi, a publicat 15 lucrări ştiinţifice si a participat, elaborat si coordonat numeroase studii şi cercetări. A absolvit cursurile Facultății de Comerț Exterior din cadrul Academiei de Studii Economice din București, este doctor în ştiinţe economice si Doctor Honoris Causa al numeroase universităţi din ţară. De asemenea, Domnul Mugur Isărescu este Preşedintele Secţiei de Ştiinţe Economice, Juridice şi Sociologice a Academiei Române şi, din 2006, membru titular al Academiei Române.

Sir Howard DAVIES
Președinte, Royal Bank of Scotland, Marea Britanie & Profesor, Școala Franceză de Științe Politice din Paris
 
Sir Howard Davies a fost Viceguvernator al Băncii Angliei în perioada 1995 - 1997 și Președinte al Financial Services Authority din Marea Britanie din 1997 până în 2003. El a deținut, de asemenea, și funcția de Director al London School of Economics și Științe Politice din 2003 până în Mai 2011. În prezent, este Profesor în cadrul Institutului de Științe Politice din Paris (Sciences Po).
Sir Howard a prezidat recent Comisia Aeroporturilor din Marea Britanie și este autorul mai multor cărți pe teme financiare.
Poziții deținute anterior: Director independent al Prudential plc și Președinte al Comitetului de Risc, Membru al Consiliului de Reglementare și Compliance în cadrul Millennium Management LLC, Președinte al Consiliului internațional al Comisiei de reglementare a securității din China și Membru al Consiliului internațional al Comisiei de reglementare bancară din China.
În Februarie 2015, Sir Howard a fost ales Președinte al Royal Bank of Scotland.

Eugen ANICESCU
Country Manager, Coface România
 
Eugen Anicescu și-a început cariera în 2001, în cadrul Generali Asigurări, unde a deținut funcția de Head of Reinsurance.
Din 2007, lucrează în cadrul Coface România și a avut, de-a lungul timpului, mai multe funcții strategice, precum Credit Insurance Manager între Aprilie 2007 - Ianuarie 2011 și Deputy Managing Director, în perioada Ianuarie 2011- Septembrie 2012. În Octombrie 2012, a fost numit Managing Director, poziție pe care a deținut-o până în luna Martie 2016.
Eugen Anicescu este absolvent al Academiei de Studii Economice București, având un Master în Business Administration în cadrul aceleiași universități.

Marie ALBERT
Head of Country Risk, Coface
 
Marie Albert este Șef al Departamentului de Analiză a Riscului de Țară Coface, Franța.
Inainte de aceasta, timp de aproape doi ani, Marie a deținut poziția de Șef Adjunct în Departamentul Politici Economice și Riscuri Internaționale din Ministerul Economiei și Finanțelor din Bercy, Franța. Din aceasta poziție, a realizat Studii Economice și analize despre China și America Latină.
În cadrul aceluiași minister, în perioada Iunie 2011 - Noiembrie 2013, a lucrat ca Șef Adjunct în Departamentul de Diagnoză și Prognoze Internaționale, printre atribuțiile sale numărându-se realizarea de Analize Economice despre Statele Unite.
Între Iunie 2009 și Iunie 2011, ca Șef Adjunct în Departamentul Prognoze Internaționale în același minister, Marie a pregătit analize despre piața petrolului și vizite internaționale importante.
Marie Albert este un expert în evaluarea riscului de țară și în asigurarea de credit, precum și autoare a diverse publicații macroeconomice. Participă la evenimente externe de comunicare, cum ar fi prezentări ale clienților, evenimente de presă (interviuri, conferințe de presă), conferințe de risc de țară, atât în Franța, cât și în străinătate.
 

Friederich MOSTBÖCK
Vicepreședinte, EFFAS & Director, Divizia de Cercetare și Economist Șef, Erste Group Bank AG
 
Friederich Mostböck deține diploma programului de master în Administrarea Afacerilor de la Universitatea din Viena și a finalizat cu succes cursul ÖVFA/ EFFAS, de analiza financiara si administrare a portofoliului, ceea ce i-a adus diploma CEFA (Certified European Financial Analyst). Din 1996, dl Mostböck este Directorul Departamentului de Cercetare si Economist Sef al Erste Group Bank AG.
El a fost membru al bordului ÖVFA (Austrian Association for Financial Analysis and Asset Management) și a fost președinte al acesteia în 2003, fiind reales în 2012 și 2016. Din 2006, dl Mostböck este membru al bordului EFFAS (The European Federation of Financial Analysts Societies). Este, de asemenea, co-președinte al Comisiei EFFAS pentru ESG (probleme de mediu, sociale și de guvernare) și membru al Bordului de guvernanta corporativă și al Bordului de raportare financiară și audit din Austria. Friederich este autorul a numeroase cărți și articole ale publicațiilor financiare și reviste comerciale, concentrându-se pe piețele de capital din Europa Centrală și de Est și pe teme de guvernanță corporativă și sustenabilitate economică.
 

Valentin LAZEA
Economist Șef, Banca Națională a României
 
Valentin Lazea a absolvit cursurile ASE, Facultatea Economia Industriilor, Construcțiilor și Transporturilor, în anul 1982. Ulterior, a urmat studii post-universitare la Milano, Brighton și Washington D.C. Din 1993 s-a angajat la Banca Națională a României, inițial ca expert, ulterior ca șef serviciu Politică Monetară. După alegerile din decembrie 1996, devine Secretar de Stat la Ministerul de Finanțe, post pe care îl ocupă până în decembrie 1998. Reîntors la Banca Națională ocupă, din ianuarie 1999, poziția de Economist șef, cu o scurtă întrerupere în anul 2000, când servește ca și Consilier al Primului Ministru (Mugur Isărescu) și, ulterior, ca Secretar de Stat la Ministerul de Finanțe.
Pe lângă funcția de bază, Valentin Lazea este membru fondator și Președinte al Consiliului Director al Centrului Român de Politici Economice, iar din 2004 este și Președinte al Consiliului de Administrație al Transfond S.A., operatorul sistemului de plăți electronice din România.

Iancu GUDA
Services Director, Coface & Președinte, AAFBR
 
Iancu Guda are peste 8 ani de experienţă în managementul riscului de credit, ocupând o serie de poziţii în domenii precum securizarea creanţelor, evaluarea portofoliilor de credit, coordonator la nivel regional pentru platforma de servicii sau manager pentru dezvoltarea produselor. De asemenea, are competenţe excelente de analiză financiară şi cercetare în domeniul macro/ microeconomiei, finanţelor corporative şi analizei financiare, cu o vastă experienţă în calitate de speaker la conferinţe, workshop-uri şi seminarii.
Pe langă atribuțiile din cadrul Coface, în calitate de Managing Director Divizia Servicii, Iancu Guda este lector asociat la Institutul Bancar Roman, unde predă cursuri de analiză financiară avansată. În prezent, ocupă și funcția de Președinte și membru al Consiliului Director al AAFBR, cu care a colaborat în trecut, publicând articole de cercetare în revista asociației. 

Rozalia PAL
Economist Șef, Garanti Bank
 
Dr. Rozalia PAL este Economist Șef al Garanti Bank, având ca experiență anterioară activitatea de Expert Planificare Strategică, coordonator al Departamentului de Cercetare Macroeconomică al UniCredit Bank. Are peste zece ani de experiență în sectorul bancar și cercetare economică aplicată, participand în cadrul mai multor proiecte de cercetare la Banca Centrală Europeană. Deține un doctorat în economie la Universitatea Westfalischen Wilhelms, din Munster, Germania. Este Vicepreședinte al Asociației Analiștilor Financiar-Bancari din România (AAFBR) (perioada 2010 - 2014 și 2016 - 2018). În anul 2013, devine lector al Institutului Bancar Roman și susține cursuri de macroeconomie în cadrul programului CEFA, analiză financiară a firmei și finanțare bancară.

Prof. Dr. Ionuț DUMITRU
Economist Șef, Raiffeisen Bank & Vicepreședinte, AAFBR & Președinte, Consiliul Fiscal

Ionuț Dumitru este în prezent Președinte al Consiliului Fiscal și Profesor Doctor în cadrul Facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori - Departamentul de Finanțe și Bănci, din cadrul Academiei de Studii Economice din București. În calitate de Economist-Șef în cadrul Raiffeisen Bank, Ionuț Dumitru coordonează Departamentul de Cercetare Economică și ocupă funcția de Vicepreședinte al Asociației Române a Analiștilor Financiari Bancari. A absolvit Școala de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori, are o diplomă de masterat în "Politici financiare și monetare și strategii" din cadrul Școlii Doctorale de Finanțe și Bănci și deține titlul de doctor în finanțe de la AES. A publicat mai mult de 30 de lucrări în reviste cotate ISI, reviste indexate pe plan internațional, precum și în publicațiile unor conferințe naționale și internaționale.

Florian LIBOCOR
Economist Șef, BRD GSG
 
Florian Libocor s-a alăturat echipei din cadrul BRD Groupe Société Générale în 2002. Responsabilitățile sale sunt axate pe analiza și previziunile privind dezvoltarea pieței și echilibrul macroeconomic de ansamblu al economiei românești în contextul integrării în sistemul financiar global. De asemenea, el activează și în domenii diverse, cum ar fi comunicarea financiară, colaborarea instituțională și dezvoltarea rețelei.
Înainte de a se alătura BRD - Group Société Générale, Florian Libocor a lucrat pentru Ministerul Finanțelor din România. Florian Libocor este un membru fondator al Asociației Române a Analistilor Financiar Bancari din România (AAFBR).

Octavian PANTIȘ
Speaker motivațional & trainer
 
Octavian Pantiș este un antreprenor de succes, speaker, coach și autor de best-sell-uri.
În 1999, a fondat biroul din România al TMI, companie internațională de consultanță înființată în 1975 în Danemarca. În 2004, a co-fondat Qualians, una dintre cele mai importante companii de training și dezvoltare din regiune.
Octavian Pantiș a fost pe scenă alături de Philip Kotler în 2005 și de Jack Welch, în 2008, în cadrul a două dintre cele mai mari conferințe de afaceri din România.
Octavian Pantiș este trainer și deține o diplomă de licență în relații Relații Economice Internaționale, frecventând o serie de studii post-universitare de marketing. Deține, de asemenea, un certificat TMI pentru proiecte internaționale de consultanță și de training.
Înainte de a se alătura TMI, a acumulat o experiență semnificativă în FMCG și în publicitate. Un număr tot mai mare de training-uri susținute de Octavian sunt dedicate echipelor internaționale de management din România și din străinătate. De asemenea, este coach pentru un grup selectat de lideri. Pantiș a fost numit “Trainerul Anului” în 2010 și “Cel mai bun speaker” al Conferinței de Training din 2007. Octavian Pantiș este membru al Asociației Professional Speakers Association International. Este Certified Professional Behavior Analyst (CPBA) și Certified Professional Values Analyst (CPVA) de către Success Insights International.

Înregistrare

Pentru a vă înregistra la Conferința de Risc de Țară Coface, va invităm să completați formularul de mai jos.
 
În urma înregistrării, veți primi pe adresa de e-mail proforma pentru taxa de participare la eveniment. Ulterior confirmării plății, veți primi pe e-mail factura fiscală și biletul pentru accesul la eveniment.
 
Prețurile sunt exprimate în Euro și nu includ TVA.
 
Perioada de înregistrări s-a încheiat. Vă mulțumim pentru interes și vă așteptam la edițiile viitoare.
Dacă doriți să primiți informații cu privire la evenimentele Coface, vă rugăm să ne scrieți pe adresa de
 
  • 1Bilete / Tickets
  • 2Factura / Invoice
  • 3Participanti / Participants
Categorie bilete Nr. Participanti Preț Total
Total de plată: 0 €
Adaugă Cod Promoțional:
Sunt de acord cu termenii si conditiile


Date facturare

*Câmpurile de mai jos sunt necesare pentru emiterea proformei și a facturii fiscale

(pentru primirea proformei și a facturii fiscale)
<<< Pasul următor

Parteneri

Sponsor:

 Parteneri strategici:

   

    

 

Parteneri media:

  

Contact

Pentru mai multe informaţii vă rugăm contactaţi:
 
EMILIA MUSCALU
Head of Marketing & Communications
Coface
T. +40/231 60 20
M. +40/741 111 042
F. +4021/231 60 22
E. emilia.muscalu@coface.com 
 
CORINA GANEA
Events Sales Manager
Mediafax Group
M. +40/737 348 423
E. corina.tabaras@m.ro