Conferința de Risc de Țară Coface, ajunsă la cea de-a XIII-a ediție, constituie un catalizator de idei și dezbateri pentru comunitățile de afaceri din România.
Evenimentul, devenit unul de tradiție și de referință pentru comunitatea de business din România, se adresează reprezentanților de prim rang din mediul de afaceri intern și internațional.
 

În 2016, evenimentul a reunit un număr important de participanți ~350, experți în riscul de țară, specialiști din domeniul academic, bancar, precum și investitori români și străini.

Cu ocazia evenimentului din acest an, experți de prim rang din domeniul economic și de business vor dezbate teme fierbinți ale momentului: viitorul economic al Uniunii Europene, România în contextul incertitudinilor privind viitorul Uniunii Europene, tendințele economice la nivel local, strategii și politici pentru un mediu de afaceri sănătos.
În cadrul primei sesiuni, se vor dezbate implicațiile riscurilor economice globale în țările emergente și dezvoltate și principalele tendințe care modelează economia astăzi. Invitații acestei sesiuni sunt experți în macroeconomie și risc de țară.
Cea de-a doua sesiune a conferinței este structurată sub forma unei dezbateri, iar tema o reprezintă strategiile și politicile potrivite pentru un mediu de business sustenabil în România.
 
Testimoniale 2016

“Aș recomanda în afacerea mea această conferință, pentru că ajută la culegerea de informații utile atât la nivel național, cât și internațional.” - Renania Trade.
“Am apreciat calitatea înaltă a participanților, diversitatea, a fost unul dintre punctele forte ale ediției din 2016. - Piraeus Bank

 

Program

8.45: Înregistrare & Welcome Coffee

9.30: Discurs onorific
Prof. univ. dr. Liviu VOINEA, Viceguvernator, Banca Națională a României

10.00: Viitorul €uro
Tomáš SEDLÁČEKEconomist Șef, ČSOB (Czech Commercial Bank) | Lector universitar, Charles University
Autorul best-seller-ului “Economia binelui și a răului” (2011)

10.45: SESIUNEA I
Care sunt principalele tendințe care modelează economia mondială? Sustenabilitatea în punctul său cel mai riscant.
 
Lectori:
Ayşen Seltem İYİGÜN, Economist Șef, Coface Turcia și Orientul Mijlociu
Hans BUYSSE, Președinte, Asociația Belgiană a Analiștilor Financiari & Membru și Trezorier, Comitetul Executiv EFFAS & Membru, Comitetul Executiv European XBRL
Eugen ANICESCU, Country Manager, Coface România
 
Moderator:
Cristian HOSTIUC, Director Editorial, Ziarul Financiar

11.30: Pauză de cafea

11.50: SESIUNEA a II-a
România la granița dintre oportunități și provocări
 
Lectori:
Robert REKKERS, CEO, Agricover Credit IFN
Iulian STANCIU, CEO, eMAG
Mihai MIRON, CEO, Ropharma
Mihai DARIE, CFO, Nuclearelectrica SA
Mircea VARGA, CFO, Tiriac Holding
 
Moderator: 
Iancu GUDA, CFA, EMBA, Services Director, Coface România & Președinte, AAFBR

13.00: Speaker motivațional
              Marius MANOLE, Actor decorat de Președintele României cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler

13.30: Prânz

Lectori

Liviu VOINEA
Viceguvernator, Banca Națională a României

Liviu Voinea ocupă funcția de viceguvernator al Băncii Naționale a României. Este, de asemenea,profesor universitar doctor în cadrul Academiei de Studii Economice, Facultatea de RelațiiInternaționale. În calitate de viceguvernator al BNR participă la întâlnirile Comitetului Economic șiFinanciar (EFC) și ale Comitetului European pentru Risc Sistemic (CERS). Este reprezentantulRomâniei în Grupul de Lucru la Nivel Înalt pentru Tratamentul Expunerilor Suverane. Liviu Voinea aabsolvit Facultatea de Relații Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice. Are un Masterîn Administrarea Afacerilor de la Stockholm University, School of Business. În anul 2000, Liviu Voineaa obținut doctoratul în economie, Facultatea de Economie, Academia de Studii Economice.

 
Tomáš SEDLÁČEK
Economist Șef al ČSOB (Czech Commercial Bank) | Lector, Charles University | Autor al bestseller-ului „Economia Binelui și a Răului” (2011)
 
Tomas Sedláček a câștigat faima internațională după ce a fost premiat pentru cea mai bine vândută carte „Economia binelui și a răului”, publicată în 2011, de Oxford University Press și tradusă în 17 limbi, obținând, totodată, prestigiosul premiu „Wirtschaftsbuchpreis” la Târgul de Carte de la Frankfurt pentru contribuția sa originală și filosofică la dezvoltarea economiei.
În 2015 și 2016 a fost așezat în top 100 cei mai influenți gânditori globali. La numai 24 de ani, Sedláček a devenit unul dintre consilierii economici ai președintelui ceh, Václav Havel. Este membru al „National Economics Council, consultant al prim-ministrului ceh și a fost nominalizat, într-un articol din „Yale Economic Review”, una dintre top cinci minți tinere din economie. În prezent, lucrează ca Economist Șef al Czech Commercial Bank, ČSOB, este membru în „Program Council for New Economic Thinking of World Economics Forum” care se reunește la Davos, este lector al Charles University și se află în bord-ul a numeroase ONG-uri.
 

 
Aysen Seltem IYIGUN
Economist Șef, Coface Turcia & Orientul Mijlociu

Începând din August 2013, Aysen Seltem IYIGUN este Economist Șef, Coface Turcia & Orientul Mijlociu. Anterior, Aysen Seltem IYIGUN a fost corespondent economic în cadrul Thomson Reuters, în Istanbul, Turcia. Timp de șase ani (Decembrie 2006 - Iulie 2011), a deținut funcția de Economist Trezorerie în departamentul de trezorerie al Akbank din Istanbul, Turcia.  Aysen Seltem IYIGUN a absolvit Universitatea Sorbona, în Paris, Franţa şi Masterul în Economie, la aceeaşi Universitate. A primit, din partea Universității, diploma de studii DEUG (Le Diplôme d'études universitaires générales), după doi ani de studiu în Economie și Management Social, gradul 1 şi pe cea pentru Comerț Internațional, gradul 2. 

 
Eugen ANICESCU
Country Manager, Coface România
 
Eugen Anicescu și-a început cariera în 2001, în cadrul Generali Asigurări, unde a deținut funcția de Head of Reinsurance.
Din 2007, lucrează în cadrul Coface România și a avut, de-a lungul timpului, mai multe funcții strategice, precum Credit Insurance Manager între Aprilie 2007 - Ianuarie 2011 și Deputy Managing Director, în perioada Ianuarie 2011 - Septembrie 2012. În Octombrie 2012, a fost numit Managing Director, poziție pe care a deținut-o până în luna Martie 2016.
Eugen Anicescu este absolvent al Academiei de Studii Economice București, având un Master în Business Administration în cadrul aceleiași universități.

 
Hans BUYSSE
Vicepreședinte al Asociației Belgiene a Analiștilor Financiari, membru al Consiliului de Administrație al EFRAG, EFFAS și XBRL

Hans Buysee este partener activ şi director general din anul 2009 la Clairfield Benelux şi are mai mult de 20 de ani experienţă în banking şi finanţe corporative. Expertiza sa include misiuni de cumpărare şi vânzare, precum şi MBO-uri şi IBO-uri în energie şi utilităţi, telecom, imobiliare şi infrastructură.
Acesta are o experienţă extinsă în fuziuni şi achiziţii, capital privat, managementul riscului, analiză financiară, finanţare structurală, restructurare financiară, consultanţă strategică, evaluări şi PPP (parteneriate publico-private), fiind implicat în cele mai semnificative oferte PPP belgiene.
Hans şi-a început cariera la KU Leuven şi s-a mutat la Generale Bank în 1992. Este co-fondator al diviziei corproratisto- financiare Deloitte & Touche Belgia, în 1997. Acesta a fost partener în finanţe corporative pentru KPMG până în 2007. Până în anul 2009 a fost şeful M&A pentru Belgia la NIBC Bank.
Hans este vicepreşedintele Asociaţiei Belgiene a Analiştilor Financiari şi membru al Consiliului de Administraţie al EFRAG, EFFAS şi XBRL.
Acesta deţine o diplomă de master în economie aplicată, o diplomă de master în management şi o diplomă în menagementul taxelor. Este, de asemenea, Analist Financiar European (accreditat de FSA).
Hans de asemenea predă la Universitatea Vrije Amsterdam, Olanda şi la Școala de Business Vlerick, Belgia.


Mihai DARIE
CFO, Nuclearelectrica SA

 
Mihai Darie are o experienţă de 18 ani în domeniul financiar activând în sectoare diferite precum consultanţă financiară, bancar, fonduri de investiţii, infrastructură şi energie, în poziţii executive şi de management. Este absolvent al facultăţii de Finanţe-Bănci din cadrul ASE Bucureşti, expert contabil membru CECCAR, absolvent al programului EMBA al Asebuss Bucureşti, al schemei profesionale a ACCA-UK şi deţinător al certificării CFA (Chartered Financial Analyst).
 


Robert REKKERS
Președinte Agricover Credit
 
Cu peste 25 de ani de experiență, Robert Rekkers este un bancher respectat în sectorul financiar românesc, fiind desemnat „Bancherul anului” pentru anii 2010 și 2011 în cadrul Galei premiilor publicației Piața Financiară. Robert Rekkers a fost director general al Băncii Transilvania mai mult de 9 ani, timp în care a adus banca de pe o poziție de mic jucător local în top 3 în România. Înainte de aceasta, a lucrat timp de 16 ani în ABN AMRO pe diferite poziții de senior management în 7 țări. Începând cu Iulie 2012, domnul Rekkers s-a alăturat Consiliului de administrație al grupului Agricover și a devenit director general al Agricover Credit IFN. Obiectivul său este acela de a dezvolta și de a crește această instituție financiară pentru a deveni lider în finanțarea fermierilor și implicit a agriculturii românești.

Mihai Miron
Președinte CA, Director General Ropharma S.A.
 
Mihai Miron este unul dintre cei mai vechi antreprenori din piața farmaceutică, fiind fondatorul Europharm, companie pe care a vândut-o către GlaxoSmithKline. A creat și a lansat pe piața românească 82 de medicamente, printre care celebrele Paracetamol Sinus, Paracetamol Plus și Omeran. Totodată, din 2003, este Președinte Bioef SRL, Administrator al Bioterra din 1998 și Președinte CA al ICS Eurofarmaco SA Chișinău. La Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu" Cluj Napoca, Facultatea de Farmacie, Catedra de Tehnologie Farmaceutică și Biofarmacie, a obținut diploma de doctorat.


Iulian STANCIU
CEO, eMAG

Iulian este un antreprenor român care a fondat prima sa companie la vârsta de 22 de ani. În prezent deţine NOD, cel mai mare distribuitor român de IT şi electronică, Flanco, un lanţ de retail şi 23% din cel mai mare jucător regional din domeniul e-commerce, eMAG. Acesta a dezvoltat eMAG, dintr-un mic player e-commerce într-unul regional (România, Bulgaria, Ungaria, Polonia), construind echipa în jurul misiunii de a sprijini consumatorii să economisească timp şi bani cu ajutorul tehnologiei. În calitate de CEO al eMAG, el conduce o echipă de 3.700 de oameni cu 600 de ingineri care dezvoltă tehnologii brevetate, ce permit companiei să aducă valoare clienților, să traverseze granițe şi să extindă comerţul electronic în toate verticalele consumatorilor.

Marius MANOLE
Actor

Marius Manole a absolvit în 2001 Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, secția Actorie, laclasa profesor Emil Coșeriu și Cornelia Gheorghe. Între 2002 - 2003, a urmat cursurile Secției deCoregrafie de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” dinBucurești. De asemenea a participat la stagiile din cadrul Academiei Itinerante Andrei Șerban, laHorezu și la New York, atelier realizat de ICR New York cu sprijinul ICR București, în 2009. A jucat inzeci de spectacole de teatru, dar si in diverse scurtmetraje si lungmetraje in tara si la nivelinternational. Marius Manole este unul dintre cei mai apreciati actori romani si a obtinut de-a lungultimpului mai multe premii importante, iar in anul 2016 a fost decorat de catre presedintele Romaniei cuOrdinul „Meritul Cultural in grad de Cavaler, categoria D” – „Arta spectacolului”.

 

Înregistrare

Pentru a vă înregistra la Conferința de Risc de Țară Coface #13, va invităm să completați formularul de mai jos.
 
În urma înregistrării, veți primi pe adresa de e-mail proforma pentru taxa de participare la eveniment. Ulterior confirmării plății, veți primi pe e-mail factura fiscală și biletul pentru accesul la eveniment.
 
Prețurile sunt exprimate în Euro și nu includ TVA.
 
Perioada de înregistrări s-a încheiat. Vă mulțumim pentru interes și vă așteptam la edițiile viitoare.
Dacă doriți să primiți informații cu privire la evenimentele Coface, vă rugăm să ne scrieți pe adresa de
 
  • 1Bilete / Tickets
  • 2Factura / Invoice
  • 3Participanti / Participants
Categorie bilete Nr. Participanti Preț Total
Total de plată: 0 €
Adaugă Cod Promoțional:
Sunt de acord cu termenii si conditiile


Date facturare

*Câmpurile de mai jos sunt necesare pentru emiterea proformei și a facturii fiscale

(pentru primirea proformei și a facturii fiscale)
<<< Pasul următor

Parteneri

n parteneriat cu:
    

   

Sponsori:
    

Parteneri Media:
 

Contact

Pentru mai multe informaţii vă rugăm contactaţi:
 
EMILIA MUSCALU
Head of Marketing & Communications
Coface
T. +40/231 60 20
M. +40/741 111 042
E. emilia.muscalu@coface.com 
 
MANUELA PANESCU
Business Events Producer
Mediafax Group
M. +40/723 502 621
E. manuela.panescu@m.ro