Conferința de Risc de Țară Coface, ajunsă la cea de-a XIII-a ediție, constituie un catalizator de idei și dezbateri pentru comunitățile de afaceri din România.

Evenimentul, devenit unul de tradiție și de referință pentru comunitatea de business din România, se adresează reprezentanților de prim rang din mediul de afaceri intern și internațional.

În 2016, evenimentul a reunit un număr important de participanți ~350, experți în riscul de țară, specialiști din domeniul academic, bancar, precum și investitori români și străini

Cu ocazia evenimentului din acest an, experți de prim rang din domeniul economic și de business vor dezbate teme fierbinți ale momentului: viitorul economic al Uniunii Europene, România în contextul incertitudinilor privind viitorul Uniunii Europene, tendințele economice la nivel local, strategii și politici pentru un mediu de afaceri sănătos.

În cadrul primei sesiuni, se vor dezbate implicațiile riscurilor economice globale în țările emergente și dezvoltate și principalele tendințe care modelează economia astăzi. Invitații acestei sesiuni sunt experți în macroeconomie și risc de țară.

Cea de-a doua sesiune a conferinței este structurată sub forma unei dezbateri, iar tema o reprezintă strategiile și politicile potrivite pentru un mediu de business sustenabil în România.

 
Testimoniale 2016

“Aș recomanda în afacerea mea această conferință, pentru că ajută la culegerea de informații utile atât la nivel național, cât și internațional.” - Renania Trade.

“Am apreciat calitatea înaltă a participanților, diversitatea, a fost unul dintre punctele forte ale ediției din 2016. - Piraeus Bank

 

Program

8.45: Înregistrare & Welcome Coffee

9.30: Discurs onorific
*Acad. Mugur ISĂRESCU, Guvernator, Banca Națională a României

10.00: Viitorul €uro
Tomáš SEDLÁČEKEconomist Șef, ČSOB (Czech Commercial Bank) | Lector universitar, Charles University
Autorul best-seller-ului “Economia binelui și a răului” (2011)

10.45: SESIUNEA I
Care sunt principalele tendințe care modelează economia mondială? Sustenabilitatea în punctul său cel mai riscant.
 
Lectori:
Ayşen Seltem İYİGÜN, Economist Șef, Coface Turcia și Orientul Mijlociu
Eugen ANICESCU, Country Manager, Coface România
Hans BUYSSE, Președinte, Asociația Belgiană a Analiștilor Financiari & Membru și Trezorier, Comitetul Executiv EFFAS & Membru, Comitetul Executiv European XBRL
 
Moderator:
Cristian HOSTIUC, Director Editorial, Ziarul Financiar

11.30: Pauză de cafea

11.50: SESIUNEA a II-a
România la granița dintre oportunități și provocări
 
Lectori:
Daniela LULACHE, CEO, Nuclearelectrica SA
Robert REKKERS, CEO, Agricover Credit IFN
Mihai MIRON, CEO, Ropharma
*Măriuca TALPEȘ, CEO, Intuitext & CEO, Bitdefender
*Bogdan ION, Country Managing Partner, EY Romania & Moldova
 
Moderator: 
Iancu GUDA, CFA, EMBA, Services Director, Coface România & Președinte, AAFBR

13.00: Speaker motivațional

13.30: Prânz

Lectori

*Acad. Mugur ISĂRESCU
Guvernator, Banca Națională a României

Domnul Academician Mugur Isărescu ocupă funcţia de Preşedinte al Consiliului de administraţie şi Guvernatorul Băncii Naţionale a României din 1990, fapt pentru care a primit din partea World Records Academy distincția de cel mai longeviv guvernator al unei bănci centrale. De asemenea, a îndeplinit funcția de prim-ministru al României în perioada decembrie 1999 - decembrie 2000. Este cel care a creat și a menținut o aură misterioasă în jurul politicilor Băncii Naționale și mulți au subliniat faptul că ordinea de zi a Băncii a rămas independentă de orice Guvern. Poziția sa este comparabilă cu rolul jucat de Leszek Balcerowicz în punerea în aplicare a reformelor în Polonia. În ceea ce priveşte domeniul cercetărilor ştiinţifice, Domnul Mugur Isărescu, este autor, coautor si coordonator al unui număr de 30 de cărţi, a publicat 15 lucrări ştiinţifice si a participat, elaborat si coordonat numeroase studii şi cercetări. A absolvit cursurile Facultății de Comerț Exterior din cadrul Academiei de Studii Economice din București, este doctor în ştiinţe economice si Doctor Honoris Causa al numeroase universităţi din ţară. De asemenea, Domnul Mugur Isărescu este Preşedintele Secţiei de Ştiinţe Economice, Juridice şi Sociologice a Academiei Române şi, din 2006, membru titular al Academiei Române.
 
 

Tomáš SEDLÁČEK
Economist Șef al ČSOB (Czech Commercial Bank) | Lector, Charles University | Autor al bestseller-ului “Economia Binelui și a Răului” (2011)
 
Tomas Sedláček a câștigat faima internațională după ce a fost premiat pentru cea mai bine vândută carte "Economia binelui și a răului”, publicată în 2011, de Oxford University Press și tradusă în 17 limbi, obținând, totodată, prestigiosul premiu “Wirtschaftsbuchpreis” la Târgul de Carte de la Frankfurt pentru contribuția sa originală și filosofică la dezvoltarea economiei.
În 2015 și 2016 a fost așezat în top 100 cei mai influenți gânditori globali. La numai 24 de ani, Sedláček a devenit unul dintre consilierii economici ai președintelui ceh, Václav Havel. Este membru al “National Economics Council, consultant al prim-ministrului ceh și a fost nominalizat, într-un articol din „Yale Economic Review”, una dintre top cinci minți tinere din economie. În prezent, lucrează ca Economist Șef al Czech Commercial Bank, ČSOB, este membru în „Program Council for New Economic Thinking of World Economics Forum” care se reunește la Davos, este lector al Charles University și se află în bord-ul a numeroase ONG-uri.
 

Eugen ANICESCU
Country Manager, Coface România 
 

Eugen Anicescu și-a început cariera în 2001, în cadrul Generali Asigurări, unde a deținut funcția de Head of Reinsurance.
Din 2007, lucrează în cadrul Coface România și a avut, de-a lungul timpului, mai multe funcții strategice, precum Credit Insurance Manager între Aprilie 2007 - Ianuarie 2011 și Deputy Managing Director, în perioada Ianuarie 2011- Septembrie 2012. În Octombrie 2012, a fost numit Managing Director, poziție pe care a deținut-o până în luna Martie 2016.
Eugen Anicescu este absolvent al Academiei de Studii Economice București, având un Master în Business Administration în cadrul aceleiași universități.


 

 Robert REKKERS
 Președinte Agricover Credit 

Cu peste 25 de ani de experienta, Robert Rekkers este un bancher respectat in sectorul financiar romanesc, fiind desemnat “Bancherul anului” pentru anii 2010 si 2011 in cadrul Galei premiilor publicatiei Piata Financiara. Robert Rekkers a fost director general al Bancii Transilvania mai mult de 9 ani, timp in care a adus banca de pe o pozitie de mic jucator local in top 3 in Romania. Inainte de aceasta, a lucrat timp de 16 ani in ABN AMRO pe diferite pozitii de senior management in 7 tari. Incepand cu iulie 2012, domnul Rekkers s-a alaturat Consiliului de administratie al grupului Agricover si a devenit director general al Agricover Credit IFN. Obiectivul sau este acela de a dezvolta si a creste aceasta institutie financiara pentru a deveni lider in finantarea fermierilor si implicit a agriculturii romanesti.

 

 Mihai Miron
 Presedinte CA, Director General Ropharma S.A. 
 

Mihai Miron este unul dintre cei mai vechi antreprenori din piata farmaceutica, fiind fondatorul Europharm, companie pe care a vandut-o catre GlaxoSmithKline. A creat si a lansat pe piata romaneasca 82 de medicamente, printre care celebrele Paracetamol Sinus, Paracetamol Plus si Omeran. Totodata, din 2003, este Presedinte Bioef SRL, Administrator al Bioterra din 1998 si Presedinte CA al ICS Eurofarmaco SA Chisinau. La Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu" Cluj Napoca, Facultatea de Farmacie, Catedra de Tehnologie Farmaceutica si Biofarmacie, a obtinut diploma de doctorat.


 

Înregistrare

Pentru a vă înregistra la Conferința de Risc de Țară Coface #13, va invităm să completați formularul de mai jos.
 
În urma înregistrării, veți primi pe adresa de e-mail proforma pentru taxa de participare la eveniment. Ulterior confirmării plății, veți primi pe e-mail factura fiscală și biletul pentru accesul la eveniment.
 
Prețurile sunt exprimate în Euro și nu includ TVA.
 
  • 1Bilete / Tickets
  • 2Factura / Invoice
  • 3Participanti / Participants
Categorie bilete Cantitate Preț Total
Standard 140 € 0 €
Total de plată: 0 €
Adaugă Cod Promoțional:


Date facturare

Toate câmpurile de mai jos sunt necesare pentru emiterea proformei și a facturii fiscale.

(pentru primirea proformei și a facturii fiscale)
<<< Pasul următor

Parteneri

Parteneri:

   

    

 

Contact

Pentru mai multe informaţii vă rugăm contactaţi:
 
EMILIA MUSCALU
Head of Marketing & Communications
Coface
T. +40/231 60 20
M. +40/741 111 042
E. emilia.muscalu@coface.com 
 
MANUELA PANESCU
Business Events Producer
Mediafax Group
M. +40/723 502 621
E. manuela.panescu@m.ro