Conferința de Risc de Țară Coface constituie un catalizator de idei și dezbateri pentru comunitățile de afaceri din România,
în 2018 ajungând la cea de-a XIV-a ediție
Statutul unuia dintre cele mai prestigioase evenimente de afaceri din România a cunoscut o creștere accelerată de la o ediție la alta, în ceea ce privește specialiștii care au participat la eveniment și reprezentativitatea mediului de afaceri.
 

În 2018, evenimentul va reuni aproximativ 400 de participanți, experți în riscul de țară, specialiști din domeniul academic, bancar, precum și investitori români și străini.

Structurat într-un eveniment de o jumătate de zi, Conferința de Risc de Țară își propune să acopere toate aspectele majore ale provocărilor macroeconomice prezente și ale mediului de afaceri regional, concentrându-se pe Europa Centrală și de Est și România. Subiectele de discuție oferă publicului o perspectivă largă asupra riscurilor cheie, care afectează afacerile și oferă concluzii utile în stabilirea strategiilor pentru anul următor.
 
În 2018 dezbatem: viitorul economic in era turbulentelor politice, România în contextul incertitudinilor, tendințele economice la nivel local și european și poveștile de succes ale antreprenorilor „made in România”.
 
TESTIMONIALE
 

“Particip la aceste conferințe pentru a afla tendințele economice, nivelul de încredere în economie, opinia specialiștilor în domeniu, precum și factorii de risc ce pot apărea.” - ALTEX

“Am apreciat calitatea înaltă a participanților și diversitatea - 2 dintre punctele forte ale acestei ediții.” - PIRAEUS BANK

“Companiile și angajații acestora trebuie să rămână mereu conectați la mediul extern. La Conferința de Risc de Țară au fost invitați lectori foarte buni, cu o multitudine de experiențe, dispuși să împărtășească și să dezbată. Evenimentul a oferit informații excelente și a fost un instrument util pentru dezvoltarea mea.“ - BAT

“Speakeri foarte buni, subiecte interesante și de actualitate! Este a III-a ediție la care particip. Recomand acest eveniment, deoarece am avut ocazia de a descoperi aspecte interesante despre economia globală și locală.” - SMITHFIELD

 

Program

08.45: Înregistrare & Welcome Coffee

 
09.30: Discurs onorific
              *Acad. Mugur ISĂRESCU, Guvernator, Banca Națională a României
09.50: Dezbatere:
           Care sunt principalele tendințe care modelează economia mondială?
           România: Tigrul Europei
              Declan DALY, CEO, Coface Europa Centrală și de Est
              Ayşen Seltem İYİGÜN
, Economist Șef, Coface Turcia și Orientul Mijlociu
                Eugen ANICESCU, Country Manager, Coface România
                Moderator: Cristian HOSTIUC, Director Editorial, Ziarul Financiar

11.00: Live interview:
           Trecutul schimbă prezentul. Economia Europei în era turbulențelor politice.
              Tomáš SEDLÁČEK, Economist Șef, ČSOB (Banca Comercială Cehă) | Lector, Charles University, Praga
                 Autorul “Economia Binelui și a Răului” (2011)
              Claudiu PÂNDARU, Jurnalist & Fondator, republica.ro

12.00: Pauză de cafea

12.20: Antreprenori made in România
               Rucsandra HUREZEANU, Fondator & CEO, Ivatherm
              Alexandru MANDA, Co-fondator, Atelierele Pegas 
              Tiberiu MOISA, Deputy CEO, Banca Transilvania
              Dr. Eugen BANCIU, Președinte, Farmaciile Dona
              Daniel MUNTEAN, Acționar & CEO, Rodbun

13.45: Speaker motivațional
              Ana Maria BRÂNZĂ, Sportivă
                Vicecampioană olimpică la Jocurile Olimpice de vară din 2008 de la Beijing
                Campioană olimpică pe echipe la ediție din 2016 de la Rio de Janeiro

14.15: Prânz

Lectori

 
Acad. Mugur ISĂRESCU
Guvernator, Banca Națională a României
 
Domnul Academician Mugur Isărescu ocupă funcţia de Preşedinte al Consiliului de administraţie şi Guvernatorul Băncii Naţionale a României din 1990, fapt pentru care a primit din partea World Records Academy distincția de cel mai longeviv guvernator al unei bănci centrale. De asemenea, a îndeplinit funcția de prim-ministru al României în perioada decembrie 1999 - decembrie 2000. Este cel care a creat și a menținut o aură misterioasă în jurul politicilor Băncii Naționale și mulți au subliniat faptul că ordinea de zi a Băncii a rămas independentă de orice Guvern. Poziția sa este comparabilă cu rolul jucat de Leszek Balcerowicz în punerea în aplicare a reformelor în Polonia.În ceea ce priveşte domeniul cercetărilor ştiinţifice, Domnul Mugur Isărescu, este autor, coautor și coordonator al unui număr de 30 de cărţi, a publicat 15 lucrări ştiinţifice și a participat, elaborat și coordonat numeroase studii şi cercetări. A absolvit cursurile Facultății de Comerț Exterior din cadrul Academiei de Studii Economice din București, este doctor în ştiinţe economice si Doctor Honoris Causa al numeroase universităţi din ţară. De asemenea, Domnul Mugur Isărescu este Preşedintele Secţiei de Ştiinţe Economice, Juridice şi Sociologice a Academiei Române şi, din 2006, membru titular al Academiei Române.

 
Declan DALY
CEO, Coface Europa Centrală și de Est
 
Declan Daly deține o diplomă de licență în inginerie electronică în cadrul Dublin City University și un MBA în cadrul INSEAD și are o bogată experiență în domeniul serviciilor financiare și de producție din ultimii 25 de ani. A inceput cariera in Software Engineering cu ABB in Irlanda si Austria,înainte de a se alătura Companiei Generale Electric în anul 2000. Din 2002 a fost COO la GE Money Bank Switzerland și CEO al GE Money Bank Austria din 2006. Declan s-a alăturat apoi conducerii echipei Western Union Financial Services, unde a petrecut 5 ani ca vicepreședinte al Europei, în fruntea segmentului de afaceri B2B. Cel mai recent, Declan a fost CIO și membru al Comitetului executiv al Semperit Holding AG. Din noiembrie 2017 este numit CEO Regional pentru Europa Centrală și de Est.

 
Aysen Seltem IYIGUN
Economist Șef, Coface Turcia & Orientul Mijlociu

Începând din August 2013, Aysen Seltem IYIGUN este Economist Șef, Coface Turcia & Orientul Mijlociu. Anterior, Aysen Seltem IYIGUN a fost corespondent economic în cadrul Thomson Reuters, în Istanbul, Turcia. Timp de șase ani (Decembrie 2006 - Iulie 2011), a deținut funcția de Economist Trezorerie în departamentul de trezorerie al Akbank din Istanbul, Turcia.  Aysen Seltem IYIGUN a absolvit Universitatea Sorbona, în Paris, Franţa şi Masterul în Economie, la aceeaşi Universitate. A primit, din partea Universității, diploma de studii DEUG (Le Diplôme d'études universitaires générales), după doi ani de studiu în Economie și Management Social, gradul 1 şi pe cea pentru Comerț Internațional, gradul 2. 

 
Eugen ANICESCU
Country Manager, Coface România
 
Eugen Anicescu și-a început cariera în 2001, în cadrul Generali Asigurări, unde a deținut funcția de Head of Reinsurance.
Din 2007, lucrează în cadrul Coface România și a avut, de-a lungul timpului, mai multe funcții strategice, precum Credit Insurance Manager între Aprilie 2007 - Ianuarie 2011 și Deputy Managing Director, în perioada Ianuarie 2011 - Septembrie 2012. În Octombrie 2012, a fost numit Managing Director, poziție pe care a deținut-o până în luna Martie 2016. 
Eugen Anicescu este absolvent al Academiei de Studii Economice București, având un Master în Business Administration în cadrul aceleiași universități.

 
Tomáš SEDLÁČEK
Economist Șef, Coface Turcia și Orientul Mijlociu | Lector, Charles University, Praga
 
Tomas Sedláček a câștigat faima internațională după ce a fost premiat pentru cea mai bine vândută carte „Economia binelui și a răului”, publicată în 2011, de Oxford University Press și tradusă în 17 limbi, obținând, totodată, prestigiosul premiu „Wirtschaftsbuchpreis” la Târgul de Carte de la Frankfurt pentru contribuția sa originală și filosofică la dezvoltarea economiei.
În 2015 și 2016 a fost așezat în top 100 cei mai influenți gânditori globali. La numai 24 de ani, Sedláček a devenit unul dintre consilierii economici ai președintelui ceh, Václav Havel. Este membru al „National Economics Council, consultant al prim-ministrului ceh și a fost nominalizat, într-un articol din „Yale Economic Review”, una dintre top cinci minți tinere din economie. În prezent, lucrează ca Economist Șef al Czech Commercial Bank (ČSOB), este membru în „Program Council for New Economic Thinking of World Economics Forum” care se reunește la Davos, este lector al Charles University și se află în bord-ul a numeroase ONG-uri. 

 
Rucsandra HUREZEANU
Fondator & CEO, Ivatherm
 
Rucsandra Hurezeanu vine dintr-o familie de medici și farmaciști. Studiază medicina la București, face un MBA la Paris la École Supérieure de Commerce de Paris ESCP, are un EMBA la ASEBUS și un Doctorat în Boli infecțioase. După 7 ani în industria farmaceutică având experiențe multiple în marketing și vânzări, în 2005, creează Ivatherm, prima companie de dermatocosmetice din România.Rucsandra Hurezeanu a primit în ultimii ani numeroase premii și distincții, printre care Entrepreneur of the Year Award de la Annual Investments Award în 2011, Champion in Business Award oferit de Enterprise Investors, BCR și ZF în 2012,  Award for Innovation in Business, Revista Forbes, 2013, Romanian Brand Award, Inspiring Woman of the Year 2016 oferit de asociația The Woman. Scrie opinii în revista Unica, a fost invitat permanent în emisiunea Arena Leilor din 2010 pe TVR 2. Din 2015 a devenit Președinte al Organizației Patronale a Industriei Cosmetice din România și este Membru în Boardul Family Business Network România. 

 
Alexandru MANDA
Co-fondator, Atelierele Pegas
 
Alexandru MANDA este co-fondatorul Atelierelor Pegas, compania care a readus cea mai iubită bicicletă românească înapoi pe piață, după o pauză de câțiva zeci de ani. Povestea bicicletelor Pegas a reînceput într-un garaj din pasiunea pentru biciclete, ca acum, la șase ani de la relansarea pe piață, să existe în portofoliu de 30 de biciclete în 150 de variante de modele. Mai mult decât atât, bicicletele Pegas sunt gândite și proiectate în acord cu standardele internaționale, echipa fiind prezentă la majoritatea târgurilor de specialitate din lume. Din 2017, Pegas dezvoltă in-house un sistem de bike sharing dockess care să rezolve problema de mobilitate urbană. 

 
Tiberiu MOISA
Director General Adjunct - MidCorporate si IMM,  Banca Transilvania
 
Tiberiu Moisa este un bancher cu istoric consistent in implicare in proiecte care au potentialul sa schimbe comunitati sociale sau economice. Pentru Tiberiu, capitalismul are nevoie de constiinta sociala si atunci este firesc ca bankingul sa fie despre oameni si comunitati. In acest sens, el a demarat sau a pus umarul la multe initiative: a pus bazele BTMic, un start-up care ofera credite pentru afacerile mici si foarte mici; Fundatia “BTClub” care ofera sprijin si educatie antreprenoriala si de management; „Asociatia UBB – Executive Education (UBBee)” – gestioneaza programul EMBA livrat la Cluj de catre Hull University (UK). 

 
Dr. Eugen BANCIU
Președinte, Farmaciile Dona
 
Dr. Eugen Banciu este acționarul principal al Grupului DONA, ocupând din februarie 2016 și funcția de Președinte al grupului. Absolvent în 1994 al Facultății de Medicină și Farmacie din Iași, dr. Banciu a fondat în 1996 compania de distribuție medicamente Farmexpert. In 2006 a cedat 60% din acțiuni către ANZAG Germany (în prezent membru al grupului Walgreens, lider mondial în industria farmaceutică și de frumusețe), ultimul pachet fiind vândut în octombrie 2013. Până în martie 2012, dr. Banciu a condus Farmexpert din poziția de Director General, aducând compania la o cifră de afaceri de peste 430 milioane Euro și în poziția de lider al profitabilității în piața sa. În calitate de acționar majoritar al Grupului DONA cu afaceri anuale cifrate la peste 230 de milioane de Euro în retail și en-gross farmaceutic, dr. Eugen Banciu și-a dezvăluit încă o dată viziunea, contribuind la o premieră pe piața locală din retailul farmaceutic. În 2016, Farmaciile DONA au anunțat o schimbare strategică invitând antreprenorii români din retailul farmaceutic să se alăture rețelei de farmacii DONA sub regulile unui sistem de franciză. Farmacia DONA este unul dintre cele mai apreciate nume în retailul farmaceutic din România, cu o reputație solidă construită în cei 25 de ani de activitate. 

 
Claudiu PÂNDARU
Jurnalist & Fondator, Republica.ro
 
 
Claudiu Pândaru, fondator Republica, are peste 17 ani de experiență în domeniul televiziunii, radioului, presei scrise și online. A fost director editorial al Mediafax Group, realizator al emisiunii „După 20 de ani” de la Pro TV, redactor șef al Gândul, șef al departamentului de politică internă al Pro TV și jurnalist la Radio France International București. În prezent, este jurnalist Digi24.

 
Ana-Maria BRÂNZĂ
Sportivă
Vicecampioană olimpică la Jocurile Olimpice de vară din 2008 de la Beijing, Campioană olimpică pe echipe la ediție din 2016 de la Rio de Janeiro
 
Numită cea mai bună spadasină din lume de către Federaţia Internaţională de Scrimă (2008, 2009. 2013), Ana Maria Brânză şi-a început cariera în sport la vârsta de 12 ani şi şi-a dorit întotdeauna să fie o campioană. Munca şi talentul său au fost recunoscute prin medaliile şi multiplele competiţii mondiale la care a participat. Ana Maria a câştigat prima sa medalie de aur in 2001 la World Cadet Championship. A câştigat medalia de aur la ediţia din 2016 a Jocurilor Olimpice - Rio de Janeiro, medalia de argint la ediţia din 2008 a Jocurilor Olimpice – Beijing, a fost de două ori campioană mondială împreună cu echipa ei si de şapte ori campioană europeană.
Ana Maria Brânză este implicată şi in diferite campanii prin care incurajează tinerii să practice sport. Este voluntar in cadrul „Asociației pentru Intervenție Terapeutică în Autism” şi iniţiatoarea proiectului umanitar „Aleargă de Ziua ta”.
„Știu doar că atunci când îți iese poți spune că „a meritat”. Când nu iese, te ridici de jos, te scuturi și o iei de la capăt pe același drum.”

 

Înregistrare

Pentru a vă înregistra la Conferința de Risc de Țară Coface #14, va invităm să completați formularul de mai jos.
 
În urma înregistrării, veți primi pe adresa de e-mail proforma pentru taxa de participare la eveniment.
Ulterior confirmării plății, veți primi pe e-mail factura fiscală și biletul pentru accesul la eveniment.
 
 Pret bilet: 140 Euro/ persoană 
 
Prețurile sunt exprimate în Euro și nu includ TVA.

 Sunt de acord cu Termenii și Condițiile.
 
Perioada de înregistrări s-a încheiat. Vă mulțumim pentru interes și vă așteptam la edițiile viitoare.
Dacă doriți să primiți informații cu privire la evenimentele Coface, vă rugăm să ne scrieți pe adresa de
e-mail comun
 
 
  • 1Bilete / Tickets
  • 2Factura / Invoice
  • 3Participanti / Participants
Categorie bilete Nr. Participanti Preț Total
Total de plată: 0 €
Adaugă Cod Promoțional:


Date facturare

Toate câmpurile de mai jos sunt necesare pentru emiterea proformei și a facturii fiscale.

(pentru primirea proformei și a facturii fiscale)
<<< Pasul următor

Parteneri

Sponsor principal:

Sponsori:
    

Parteneri:
  

 

  

Parteneri Media:
 

Contact

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm contactaţi:
 
EMILIA POPA (MUSCALU) | Coface Romania
Head of Marketing & Communications

T. +40/374 670 720
M. +40/741 111 042
E. emilia.popa@coface.com 
 
MANUELA PANESCU | Mediafax Group
Business Events Producer

M. +40/723 502 621
E. manuela.panescu@m.ro