Conferința de Risc de Țară Coface constituie un catalizator de idei și dezbateri pentru comunitățile de afaceri din România,
în 2019 ajungând la cea de-a XV-a ediție

Statutul unuia dintre cele mai prestigioase evenimente de afaceri din România a cunoscut o creștere accelerată de la o ediție la alta, în ceea ce privește specialiștii care au participat la eveniment și reprezentativitatea mediului de afaceri.

În 2019, evenimentul va reuni aproximativ 400 de participanți, experți în riscul de țară, specialiști din domeniul academic, bancar, precum și investitori români și străini.

Structurat într-un eveniment de o jumătate de zi, Conferința de Risc de Țară își propune să acopere toate aspectele majore ale provocărilor macroeconomice prezente și ale mediului de afaceri regional, concentrându-se pe Europa Centrală și de Est și România. Subiectele de discuție oferă publicului o perspectivă largă asupra riscurilor cheie, care afectează afacerile și oferă concluzii utile în stabilirea strategiilor pentru anul următor.
 
În 2019 dezbatem:
  • Protecționismul și impactul său asupra economiei globale și în special a țărilor emergente;
  • Tentația non-liberalismului în țările postcomuniste;
  • Impactul imigrației în schimbarea opiniilor politice ale populației;
  • Tendințele economice la nivel local și european;
  • Impactul multinaționalelor în mediul de afaceri autohton.
 
TESTIMONIALE
 

“Particip la aceste conferințe pentru a afla tendințele economice, nivelul de încredere în economie, opinia specialiștilor în domeniu, precum și factorii de risc ce pot apărea.” - ALTEX

“Companiile și angajații acestora trebuie să rămână mereu conectați la mediul extern. La Conferința de Risc de Țară au fost invitați lectori foarte buni, cu o multitudine de experiențe, dispuși să împărtășească și să dezbată. Evenimentul a oferit informații excelente și a fost un instrument util pentru dezvoltarea mea.“ - BAT

“Speakeri foarte buni, subiecte interesante și de actualitate! Este a III-a ediție la care particip. Recomand acest eveniment, deoarece am avut ocazia de a descoperi aspecte interesante despre economia globală și locală.” - SMITHFIELD

Program

08.45: Înregistrare & Welcome Coffee

09.30: Discurs de deschidere
              Declan DALY, CEO, Coface Europa Centrală și de Est

09.45: Discurs onorific
              Excelența Sa Dna. Michèle RAMIS, Ambasadoarea Franței în România

10.00: Sesiunea I - Care sunt principalele tendințe care modelează economia regională?
           
Prof. Dr. Daniel DĂIANU, Membru al Consiliului de Administrație al BNR, Economist, Membru al Academiei Române
              Grzegorz SIELEWICZ
, Economist Șef, Coface Europa Centrală și de Est
                 Eugen ANICESCU, Country Manager, Coface România
                 Moderator: Cristian HOSTIUC, Director Editorial, Ziarul Financiar

11.00: Protecționismul și impactul său asupra economiei globale și a țărilor emergente
              David GOODHART
                Autor al bestseller-ului "Drumul spre undeva: Triburile noi care alcătuiesc politica britanică"
                Jurnalist și Head of the Demography Unit, Policy Exchange Think Tank

11.45: Pauză de cafea

12.00: Studiu Coface: Impactul companiilor multinaționale în România
              Iancu GUDA, CFA, EMBA, Services Director, Coface România

12.15: Sesiune a II - a - Masă rotundă
              Christina VERCHERE, CEO & Doamna Președinte al Bordului Executiv, OMV Petrom
              Violeta LUCA, CEO, Microsoft România
              Christian RODSETH, Managing Director, Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson
              Alexandru REFF, Country Managing Partner, Deloitte România 
              Liviu NEAGU, CEO, Bergerat Monnoyeur Romania & Moldova
                 Moderator: François BLOCH, CEO, BRD Groupe Société Générale

13.45: Carmen Uscatu & Oana Gheorghiu
              Asociația Dăruiește Viață & Campania "Noi facem un spital" 

14.00: Prânz

 

Speakeri

Declan DALY
CEO, Coface Europa Centrală și de Est
 
Declan Daly deține licența în inginerie electronică în cadrul Dublin City University și un MBA în cadrul INSEAD și are o bogată experiență în domeniul serviciilor financiare și de producție din ultimii 25 de ani. A început cariera în Software Engineering cu ABB în Irlanda și Austria, înainte de a se alătura Companiei Generale Electric în anul 2000. Din 2002 a fost COO la GE Money Bank Switzerland și CEO al GE Money Bank Austria din 2006. Declan s-a alăturat apoi conducerii echipei Western Union Financial Services, unde a petrecut 5 ani ca Vicepreședinte pentru sediul din Europa, în fruntea segmentului de afaceri B2B. Cel mai recent, Declan a fost CIO și membru al Comitetului executiv al Semperit Holding AG. Din noiembrie 2017 este numit CEO Regional pentru Europa Centrală și de Est.

Excelența Sa Dna. Michèle RAMIS
Ambasadoarea Franței în România
 
Absolventă a Institutului de Studii Politice din Paris, titulară a unei diplome și a unui master în Științe Penale și Criminologie, doamna Michèle Ramis și-a început cariera în 1980, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, ocupând numeroase funcții în administrația centrală și în străinătate. A activat în străinătate, în special în America Latină (ca diplomat în cadrul Ambasadei Franței din Bogota, Mexico City și ca Ambasadoare a Franței în Guatemala) și a avut diferite funcții legate de problematica securității (Reprezentant permanent adjunct al Franței la Națiunile Unite, la Viena și apoi la Geneva). În 2011, a început să lucreze în cadrul cabinetului ministrului Apărării Gérard Longuet, în calitate de consilier diplomatic, pentru ca apoi să devină Ambasadoare însărcinată cu amenințările criminale transnaționale, din 2013 până în 2017, fiind numită Ambasadoare a Franței în România în 2017.

Prof. Dr. Daniel DĂIANU
Membru al Consiliului de administrație al BNR, Economist, Membru al Academiei Române
 
Prof. Univ. Dr. Daniel Dăianu este, totodată, din 2014, membru al High Level Group din partea EU Own Resources condus de Mario Monti. De asemenea, a fost, printre altele, Prim Vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, membru în Consiliul de Administrație al European Securities Markets Authority, al International Organization of Securities Commissions și în Consiliul European Systemic Risk Board.
Din 2004, este profesor titular în cadrul SNSPA. De-a lungul timpului, a fost invitat de diferite instituții în calitate de profesor și cercetător: de Universitatea din Bologna, Universitatea Berkeley, Școala de Management Anderson a Universității UCLA din Los Angeles, Comisia Economică ONU pentru Europa, Şcoala de Management a Universităţii Michigan, coordonând și publicând o serie de cărți, studii și articole pe teme de interes pentru mediul economic și financiar.

Grzegorz SIELEWICZ
Economist Coface pentru Europa Centrală și de Est
 
Grzegorz Sielewicz este economistul Coface care acoperă regiunea Centrală și de Est a Europei. Sielewicz are în focus analiza din punct de vedere economic și macroeconomic a țărilor din Europa Centrală și de Est (ECE), realizând studii sectoriale și despre insolvențele companiilor. Grzegorz Sielewicz este autor al unor publicații, rapoarte și articole referitoare atât la aspectele economice, cât și la evaluările riscurilor corporative din regiunea ECE. Este lector în cadrul unor conferințe la nivel mondial (despre riscul țară, conferințe economice și sectoriale, evenimente de afaceri, webinarii) și oferă frecvent opinii în mass-media, inclusiv la posturi TV, radio, în presa scrisă și în online.
Înainte de a se alătura Coface în septembrie 2013, Grzegorz Sielewicz a fost Chief Specialist în cadrul Diviziei Piețe Internaționale de Capital a Departamentului pentru datorie publică din Ministerul de Finanțe al Poloniei. Experiența sa include și poziții deținute în cadrul Deutsche Bank și a casei de brokeraj UniCredit. A absolvit Facultatea de Economie din Varșovia și deține un master în economie. De asemenea, este absolvent al programului Krannert School of Management de la Universitatea Purdue din Indiana, Statele Unite ale Americii și al programelor educaționale ale Consorțiului pentru Activități Internaționale de la Universitatea Midwest (MUCIA-Global).
A absolvit Facultatea de Economie din Varșovia și deține un master în economie. De asemenea, este absolvent al programului Krannert School of Management de la Universitatea Purdue din Indiana, Statele Unite ale Americii și al programelor educaționale ale Consorțiului pentru Activități Internaționale de la Universitatea Midwest (MUCIA-Global).

Eugen ANICESCU
Country Manager, Coface România
 
Eugen Anicescu și-a început cariera în 2001, în cadrul Generali Asigurări, unde a deținut funcția de Head of Reinsurance.
Din 2007, lucrează în cadrul Coface România și a avut, de-a lungul timpului, mai multe funcții strategice, precum Credit Insurance Manager între Aprilie 2007 - Ianuarie 2011 și Deputy Managing Director, în perioada Ianuarie 2011 - Septembrie 2012. În Octombrie 2012, a fost numit Managing Director, poziție pe care a deținut-o până în luna Martie 2016. 
Eugen Anicescu este absolvent al Academiei de Studii Economice București, având un Master în Business Administration în cadrul aceleiași universități.

David GOODHART
Șef al unității demografice al Policy Exchange, Jurnalist, autor și think tanker
 
David Goodhart este jurnalist, autor și think tanker - actualmente șef al unității demografice al Policy Exchange. El este fondator și fost editor al revistei Prospect și fost director al think-tank-ului de centru-stânga Demos. Cartea sa The British Dream: Successes and Failures of Post-War Immigration („Visul britanic: Succesele și eșecurile mișcării de imigrare de după război”) a fost nominalizată pentru premiul de carte Orwell. În noul său bestseller al Sunday Times - The Road to Somewhere: The New Tribes Shaping British Politics („Drumul spre undeva: Triburile noi care alcătuiesc politica britanică”), Goodhart identifică diviziunile valorilor din societatea britanică care contribuie la explicarea votului privind Brexit-ul și la creșterea populismului.

Christina VERCHERE
CEO, OMV Petroma
 
Christina Verchere deține o diplomă de Master în Științe Economice la Universitatea din Aberdeen, Scoția. Și-a început cariera în 1993 și a petrecut peste 20 de ani în cadrul unui gigant din domeniul petrolului și gazelor, unde a deținut numeroase poziții de conducere în Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Canada și Indonezia. Între anii 2012 - 2014, a deținut funcția de Președinte Regional al BP în Calgary, Canada. iar între 2014 - 2018, a deținut funcția de Președinte Regional în Asia Pacifică, în Jakarta, Indonezia. A fost numită Director Executiv și Președinte al Comitetului Executiv al OMV Petrom, începând cu 1 mai 2018.
 

Violeta LUCA
CEO, Microsoft România
 
Violeta Luca este Director General al Microsoft România din noiembrie 2018, venind după un parcurs remarcabil care include roluri cheie în vânzări, marketing și operațiuni și management general. Violeta a avut roluri executive atât în cadrul Microsoft România cât și în companiile Whirlpool, Flanco, eMAG și Metro Cash&Carry România.
În rolul său actual, Violeta urmărește cu prioritate implementarea cu succes a inițiativelor de transformare digitală și dezvoltarea ecosistemului de parteneri Microsoft, prin încurajarea inovației locale, incorporarea bunelor practici regionale si globale și promovarea unei culturi organizaționale bazate pe colaborare, diversitate si invatare continua.
Transformarea digitală nu se referă doar la tehnologie. Ea implică regândirea în interiorul companiilor a modelelor de afaceri existente și adoptarea unui mod diferit de a conecta oamenii, datele și procesele pentru a aduce valoare clienților. Provocările cu care se confruntă organizațiile de astăzi, precum modalitățile de implicare a clienților, creșterea productivității angajaților, optimizarea operațiunilor și transformarea produselor sunt deja teme importante ale oricărei industrii. La fel e și adaptarea continua la așteptările clienților - influențate de accesul neîngrădit și instantaneu la informații care transformă felul în care aceștia se raportează la produsele, serviciile și comunicarea unui brand, oricare ar fi el.

Christian RODSETH
Managing Director, Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson
 
Christian Rodseth, director general al companiei farmaceutice Janssen, din cadrul Johnson & Johnson, Administrator al Johnson & Johnson Romania. Christian Rodseth are o experiență vastă de 16 ani, dobândită la nivel internațional în industria farmaceutică, în diferite sectoare de business, precum vânzări & marketing, economia industriei sănătății și management general. În funcțiile sale actuale de Președinte al ARPIM (Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente) și de vice-președinte al LAWG (Local American Working Group), Christian Rodseth are o viziune reală care militează pentru a oferi pacienților români acces la inovație, ridicându-se la standardele UE, și păstrând, în același timp, un mediu bun pentru dialoguri și parteneriate. În România, Janssen are șase domenii terapeutice: Neuroștiințe, Oncologie, Hematologie, Imunologie, Boli Infecțioase și Hipertensiune Pulmonară.

Alexandru REFF
Country Managing Partner, Deloitte România
 
Alexandru Reff este Country Partner Managerul Delloite Romania si Moldova. El este un avocat cu peste 20 de ani de experienta in dreptul afacerilor,, punand accent pe M&A si imobiliare, impozitare si asistenta antreprenorilor locali si multinationali in legatura cu investitiile, achizitiile si externele. Acesta are o vasta experienta in proiectele care implica un numar mare de jurisdictii, unde ambele cunostinte locale si abilitatile puternice de coordonare interumane sunt necesare. El a coordonat echipe multidisciplinare de avocati si consultant in cateva dintre cele mai importante tranzactii in Romania si numeroase alte tari din regiune. Alex a lucrat ca avocat in Paris, ca lider al practicilor legale in cadrul Delloite din Europa Centrala si ca partener responsabil cu impozitele IN Romania, Bulgaria, Moldova, Albania si Kosovo. In pozitia sa actuala, Alex sustine ca partenerii si colegii sa lucreze impreuna efficient cu scopul de aq avea un impact care influenteaza clientii Deloitte, angajatii si societatea. El urmareste sa atinga obiective pe termen lung, cu responsabilitatea de Delloit este cea mai veche si cea mai mare firma ce ofera servicii profesionale din lume. In Romania si Moldova, mai multi de 1,500 de profesionalisti servesc client locali si internationali cu pasiune si onoare, dincolo de gama vasta de servicii de consultant si conformitate.

Liviu NEAGU
CEO, Bergerat Monnoyeur Romania & Moldova
 
 
Începându-și cariera în cadrul Combinatului Chimic Giurgiu, ca inginer, Liviu Neagu are o experiență vastă în cadrul companiei Bergerat Monnoyeur. Între 1992 și 2009, acesta a fost Director Comercial în cadrul Fortrack, respectiv Director al Trucks Business IPSO (firme din cadrul grupului Bergerat Monnoyeur), urmând ca în 2009 să fie promovat ca Director Executiv Bergerat Monnoyeur. Din 2016, Liviu Neagu este CEO Bergerat Monnoyeur Romania.
 
 

François BLOCH
CEO, BRD Groupe Société Générale
 
Absolvent al Scolii Nationale de Statistică și Administrație Economică (ENSAE) în Paris, François Bloch și-a petrecut întreaga carieră în Société Générale, deținând funcții de conducere pe filiala de investiții financiare a Société Générale, numitaă Fimat, în Franța, Germania și SUA, ca mai apoi să ajungă în sediul central din Paris, ca șef al departamentuilui de Risc de Țară și Riscul de Credit al Instituțiilor Financiare. Între 2012 și 2016, a fost Directorul General Adjunct și Primul Vice-Președinte al Rosbank, sucursala rusă a Société Générale. Din decembrie 2016, ocupă poziția de Director General al BRD Groupe Société Générale. În iulie 2017, a fost desemnat, de asemenea, ca membru al Comitetului Executiv al Grupului Société Générale.

Iancu GUDA, CFA, EMBA
Services Director, Coface România
 
Iancu Guda este responsabil pentru dezvoltarea liniilor de servicii ca Director General al Coface Credit Management Services. Are peste 10 ani de experiență în managementul riscului de credit, ocupând o serie de poziții în domenii precum securizarea creanțelor, evaluarea portofoliilor de credit, coordonator la nivel regional pentru platforma de servicii sau manager pentru dezvoltarea produselor. Din 2013, este lector asociat la Institutul Bancar Român, unde predă cursuri de analiză financiară avansată și corporate finance în cadrul programului CEFA.
După absolvirea facultății FABBV din cadrul ASE, Iancu a finalizat cu succes programul DOFIN - Centru de Excelență European în 2010, toate cele trei nivele de certificare CFA în 2016 și deține autorizația de formator autorizat ANC. Iancu a absolvit cursurile EMBA Sheffield University, fiind câștigătorul singurei burse integrale la nivel național.
Începând din Martie 2012, Iancu este membru activ al AAFBR (Asociația Analiștilor Financiari- Bancari din România), preia responsabilitatea de Vicepreședinte în perioada 2014-2016 precum și al doilea mandat de Președinte al Consiliului Director al AAFBR pentru 2018-2020.

Înregistrare

Pentru a vă înregistra la Conferința de Risc de Țară Coface #15, va invităm să completați formularul de mai jos.
 
În urma înregistrării, veți primi pe adresa de e-mail proforma pentru taxa de participare la eveniment.
Ulterior confirmării plății, veți primi pe e-mail factura fiscală și biletul pentru accesul la eveniment.
 
Preț bilet: 150 Euro/ persoană 
 
Prețurile sunt exprimate în Euro și nu includ TVA.
 

 
Perioada de înregistrări s-a încheiat. Vă mulțumim pentru interes și vă așteptam la edițiile viitoare.
Dacă doriți să primiți informații cu privire la evenimentele Coface, vă rugăm să ne scrieți pe adresa de
  • 1Bilete / Tickets
  • 2Factura / Invoice
  • 3Participanti / Participants
Categorie bilete Nr. Participanti Preț Total
Standard 150 € 0 €
Total de plată: 0 €
Adaugă Cod Promoțional:


Date facturare

Toate câmpurile de mai jos sunt necesare pentru emiterea proformei și a facturii fiscale.

(pentru primirea proformei și a facturii fiscale)
<<< Pasul următor

Parteneri

 Sponsori:
   

Parteneri:
  

  

   

Parteneri Media:
 

Contact

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm contactaţi:
 
EMILIA POPA | Coface Romania
Head of Marketing & Communications

T. +40/374 670 778
M. +40/741 111 042
E. emilia.popa@coface.com 
 
MANUELA PĂNESCU | Mediafax Group
Business Events Producer

M. +40/723 502 621
E. manuela.panescu@m.ro